Claudia Toderean-Dascălu – HPDI

Claudia Toderean-Dascălu

Trainer & Coach

Cu peste zece ani de experiență în educația non-formală, Claudia este coach (ACC), trainer, specialist L&D și manager de proiect certificat.

După diverse experiențe ca freelancer în training, proiecte de tineret și public speaking, Claudia a petrecut un an la una din cele mai bune organizații europene în domeniul trainingurilor experiențiale de dezvoltare personală – Fundația Olde Vechte din Olanda – de unde s-a întors cu tolba plină de metode antrenante de facilitare a învățării. Au urmat mulți ani ca manager de training într-o multinațională, unde a conceput și livrat programe de training pentru angajați din România, Cehia, Bulgaria și India. Cea mai recentă experiență profesională, cea de expert în dezvoltarea liderilor, i-a oferit ocazia de a concepe un program de top leadership la nivel global și de a avea o perspectivă de ansamblu asupra modului în care direcția strategică a unei companii și formarea culturii de leadership se susțin reciproc.

Claudia este profund pasionată de învățarea pe tot parcursul vieții și dorește să le insufle această pasiune tuturor participanților la trainingurile pe care le facilitează.  Printre subiectele pe care le-a explorat de-a lungul carierei se numără: public speaking-ul, logica și argumentarea, managementul timpului și al energiei, constelațiile organizaționale, comunicarea, coachingul, psihologia, învățarea somatică (embodiment), managementul talentelor și al performanței, dezvoltarea organizațională și leadershipul.

Valorile Claudiei sunt centrate în jurul calității, transparenței, corectitudinii, sustenabilității și incluziunii. O personalitate caldă și prietenoasă, ea e în același timp vocea care pune punctul pe i și aduce în discuție subiecte sensibile dar importante. Un avocat neobosit al siguranței psihologice în organizații, Claudia e convinsă că niciun subiect nu e intangibil atunci când mediul în care e abordat este unul sănătos. Ca trainer, Claudia e o persoană minuțioasă căreia îi place să aprofundeze subiectele pe care le pregătește, iar alături de participanți e energică și antrenantă. Pe lângă căldură și energie, contribuția cea mai importantă într-un training e claritatea expunerii și a ghidării discuției, alături de caracterul implementabil al învățării facilitate. În calitate de coach acreditat ICF, ea are o abordare non-directivă bazată pe ascultare profundă, empatie și spațiu oferit clientului pentru a-și asuma cu încredere poziția de căpitan la cârma propriului său proces de transformare.

Într-o lume ideală, Claudia reușește să găsească timp suficient pentru a citi toate cărțile interesante care o așteaptă în bibliotecă, dar și pentru a călători, a învăța limbi străine și a contribui la crearea unei societăți incluzive, sustenabile și armonioase.

 

Testimonial:

Claudia is a motivated, hard-working, and intelligent professional with strong expertise in capability development. From contextual requirement understanding to program design and effective execution, her constant focus on delivering business outcome-based result is noteworthy and much appreciated by all her stakeholders. She always brings unique perspective and insights in business solutioning and traits like being highly collaborative, detail oriented, user focused and continuous skills enhancement – be it coaching, psychology, leadership development or learning designs & technologies – makes her the ideal team player for any organization. 

Sanjeev BhattSanjeev BhattDirector at HighRadius