Jim Bagnola – HPDI

Jim Bagnola

Coach, Trainer, Key Note Speaker

Jim Bagnola este speaker internațional și executive coach. Este expert în domeniul leadershipului și al body-mind management-ului, cu accent pe influența modelelor de gândire asupra sănătății, fericirii, succesului și capacității de a fi lider. În ultimii patruzeci de ani a susținut prezentări și cursuri în întreagă lume, pe teme de Leadership, Stress Management, Customer Service, Coaching și Change Management – toate în legătură cu ” The Secrets of the Mind-Body Connection”. Obiectivul lui este Building a Professional Human Being. În 2011 a fost lansată cartea să intitulată “How to Become a Professional Human Being: How to enjoy STRESS FREE WORK and PERSONAL HAPPINESS using the Mind/Body/Work connection”.

A absolvit studii în Științe Politice la Universitatea din Akron, Dezvoltare Umană la Universitatea European Research din Elveția și Psihologia la Universitatea din Santa Monica. Instructor certificat de stress management din 1975, el este, de asemenea, executive coach pentru liderii companiilor din Fortune 500 US.

A deținut funcții de Vice Președinte în diverse corporații, a fost Director Adjunct de Ajutoare Financiare la Universitatea din Akron și Director al Conferințelor la Universitatea de Vest din Illinois. A avut, de asemenea, posibilitatea de a-l impresaria pe magicianul de renume mondial, Doug Henning la Hollywood, în turneele, emisiunile și spectacolele sale timp de 7 ani.

Acum câțiva ani, Jim a devenit CSP (Certified Speaking Professional). Aceasta distincție acordată de Asociația Națională a Speakerilor a fost oferită până în prezent, doar unui număr de aproximativ 600 de speakeri profesioniști din întreagă lume, ceea ce îl include în topul speakerilor din America de Nord. Jim a fost inclus și în “Top 30 lideri profesioniști din lume” în perioada 2006 – 2010 de către Leadership Gurus International.

Jim Bagnola este președintele The Leadership Group International și membru invitat al Western Management Development Center din Denver. El este președintele consiliului de adviseri ai LEADERS Romania și alocă o mare parte din timpul său pentru AIESEC, o organizație internațională a studenților fondată în Rotterdam. Este, de asemenea, membru al Consiliului de Administrație al Olive Branch Foundation din Ohio și doctor Honoris Causa al USAMV București.

Jim prețuiește toate oportunitățile de a influența în mod semnificativ și de a interacționa cu organizații din domeniile public și privat, printre care: Shell Oil Company, Kroger Company, US Secret Service, U.S. Department of State, Departamentul Forțelor Aeriene, NATO, Hotelurile Marriott, Siemens, Motorola, Scotiabank (Canada), McEearney Alstons Ltd. (Trinidad), PT ISPAT (Indonezia), Hella, Ecolab, Castle & Cooke (Hawai) și Universitatea din Texas.

În Romania, Jim a conceput programe personalizate de training și coaching pentru Hella, FM Logistic, Flextronics, Continental Automotive, Celestica, Hilton, Marriott, Romtelecom, Siemens, Porta Doors, Toyota Material Handling etc. Lucrează din 2002 împreună cu echipa HPDI, aducând inspirație și onestitate în sala de training. Odată cu noile tehnologii, din 2020 experiența lui a ajuns și în mediul online. Acesta poate fi urmărit pe platforma noastră digitală abordând teme de coaching și leadership, dar și în cadrul webinariilor programate de echipa noastră.