Master the onboarding process – HPDI

Master the onboarding process

Procesul de onboarding reprezintă o componentă esențială a adaptării noilor angajați la rolul și atribuțiile lor, la valorile și filosofia de business a companiei. Dincolo de integrarea și asimilarea noilor membri de către echipă, procesul presupune implicații și mai profunde, asigurând engagement-ul organizațional, dedicarea și retenția acestora.

Conform unor studii recente, 2 din 10 angajați susțin că au părăsit compania din cauza unei experiențe slabe de integrare iar 37% la sută dintre angajați care au plecat, afirmă că managerul lor nu a jucat un rol important în sprijinul experienței inițiale de integrare.

În lipsa unui proces bine articulat de onboarding, fără proceduri adecvate care să asigure asimilarea noilor veniți, companiile riscă creșteri ale ratei de atriție și diminuarea productivității.

Propunerea HPDI vine să sprijine demersul structurării unui program de onboarding care să contribuie la construirea unei culturi organizaționale sănătoase, să cultive munca în echipă și leadershipul, răspunzând, în același timp, nevoilor profesionale și motivaționale ale angajaților.

Etape:

  • ETAPA 1  – Conceptualizarea procesului
  • ETAPA 2 – Pregătirea responsabililor de proces
  • ETAPA 3  – Pregătire Angels
  • ETAPA 4 – Follow-up Proces

Fiecare etapă este formată dintr-un mix de instrumente de învățare, alese în funcție de rezultatul analizei de nevoie. Se regăsesc sesiuni de training, workshop-uri, webinarii și sesiuni de coaching.

Realizările noastre

Părerile clienților noștri: