De Profesie Om – HPDI

De Profesie Om

Vremea șefului a apus. Era Omului care conduce oameni aduce încă surprize și provocări pentru care nu ne-a pregătit nimeni.

Ce îi face pe membrii unei echipe să meargă înainte atunci când alții s-ar opri? Cum să vadă o destinație comună, când individualismul a fost principala lecție în copilărie?  Ce ne împiedică să putem privi lucrurile și din perspectiva celuilalt? Care este calea corectă atunci când drumurile sunt atât de variate? Cum să găsești răspunsul potrivit cu ajutorul celorlalți? Și, poate cea mai dificilă întrebare: ce profesie ar putea cuprinde răspunsurile la toate aceste dileme? Răspunsul este, pe cât de ciudat, pe atât de simplu: Profesia de Om.

Într-o eră în care  colaborarea este definitorie pentru succes, a fi Om înseamnă mai mult decât definițiile învățate de noi la scoală sau de la părinți. Pe lângă  principiile de onestitate și integritate sau onoare, o astfel de profesie este absolut necesară atunci când avem de condus o echipă și presupune înțelegerea felului în care emoțiile ne influențează deciziile și reacțiile.

Cunoașterea barierelor proprii atunci când vine vorba de gestionarea  conflictelor și a pârghiilor psihologice și de comunicare, ce ar putea fi  folosite pentru a obține acest obiectiv. Profesia de Om presupune  cunoașterea temerilor care vin o dată cu schimbarea și a modurilor în  care pot fi depășite. O profesie delicată, în continuă schimbare, care asigură trecerea de la grup la echipă.

NOȚIUNI CHEIE

  • Evaluarea proprie vs. Evaluarea prin percepția celorlalți
  • Gestionarea conflictului.
  • Impactul emoțiilor în luarea deciziilor, comunicare și gestionarea conflictelor
  • Comunicarea asertivă, beneficii și metode de aplicare
  • Ascultarea activă pentru gestionarea conflictelor și creșterea încrederii.
  • Rezolvarea problemelor prin stimularea creativității colaborative.
Realizările noastre

Părerile clienților noștri:

  • Am învățat lucruri noi, lucruri pe care le voi aplica în activitatea mea dat fiind faptul că trebuie să sprijin echipa să îmbrățiseze ușor schimbarea. Faptul că am acum niște instrumente în plus care să mă ajute, e minunat.