2021 bis, vă rog! – HPDI

2021 bis, vă rog!

Acum mulți ani, când am început să fac ce fac astăzi, aveam mai mult heirup și mai puțină minte. Acum cu mai puțin heirup, sunt nevoit să folosesc mai multă minte. Așadar m-am gândit îndelung la ce pot pune pe masă pentru ca HPDI să aibă loc sub soare, ba chiar să și crească. Și cum nu m-am simțit niciodată mare specialist, sau prea bun antreprenor, m-am întrebat ce pot aduce într-o organizație ca ea să crească și să conteze cu adevărat. Bani nu prea am avut, minte cu limite, la curaj am stat bine. Toate au contat dar nu mai mult ca abilitatea de a construi o echipă.

Știu că e un truism, sau că ai mai auzit asta de 100 de ori, însă ce a contat cel mai mult în ce am făcut până acum, nu a fost nici aplecarea către client, nici flexibilitatea și creativitatea, nici simțul pieței, cât a contat abilitatea de a crea un organism colectiv teribil de funcțional.

Cum am făcut asta, și nu eu ci noi, poate să fie următoarea ta întrebare, la care voi răspunde puțin mai tărziu.

2021 este cel mai bun an pe care l-am avut până acum, și nu doar dintr-o perspectivă numerică, ci și a satisfacției noastre și a clienților noștri.

Am făcut programe complexe de talent management în care oamenii au construit întreprinderi sociale ca parte practică de învățare, teambuildinguri online cât nu pot număra, sesiuni de training axate pe lucratul la distanță, leadership autentic și gândire creativă, coaching de echipă și construire de cultură și strategie organizațională.

Provocarea a fost și este să putem construi flux operațional care să nu ne ducă în burnout și să echilibreze proiectele și resursele. O altă provocare a fost să ne convingem clienții să construim programe, nu proiecte, și să investim în viitor, nu doar în prezent.

Am învățat că atunci când crezi că lumea are mai puțin nevoie de învățare din cauza incertitudinii mari, e defapt momentul în care poți să faci diferența și să fii alături de clienții tăi.

Am înțeles că există multe resurse care merită protejate însă de departe oamenii sunt în vârful topului celor ireversibile.

Am realizat că misiunea este teribil de importantă, salariul, condițiile de muncă, sau siguranța, însă leadershipul poate să facă diferență dacă oamenii vor fi grup sau echipă.

Ne așteptăm în continuare ca 2021 să fie generos și de creștere. Avem colegi noi în 2021 și vrem să avem și mai mulți, ne vedem aducând un impact din ce în ce mai mare. Incertitudinile pieței vor fi transformate creativ în soluții de învățare practice, iar online-ul și offline-ul vor dansa mai bine că oricând.

Rămăsesem dator cu răspunsul la o întrebare, și anume cum faci o echipă să meargă, sau mai bine zis ce am făcut noi, ca să fim în cea mai sudată versiune de până acum.

Nimic mai mult decât să ne întrebăm mereu, între noi, dacă decizia pe care urmează să o luăm, este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru echipă, nu doar pentru noi la nivel individual. Adaugă un strop de sinceritate, și e un punct bun de plecare.

Ne amintim în fiecare zi că actul managerial este mai important ca managerul, și că echipa rezolvă problemele singură, nu i le rezolvă un manager. Management 3.0

Să ne vedem cu bine!

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Studiu de caz LEONI România: Succesul Academiei care transformă perspectivele șefilor de echipă din producție