5 calități cheie pe care ar trebui să le aibă toți angajații – HPDI

5 calități cheie pe care ar trebui să le aibă toți angajații

Cum va arăta organizația ta peste cinci ani?

Pentru multe organizații, schimbarea este singura constantă. Această realitate necesită noi modalități de lucru și noi calități din partea angajaților. Întrebarea principală este întotdeauna dacă angajații de astăzi sunt rezistenți la viitor. Dificultatea constă în faptul că modificările sunt adesea greu de definit în termeni exacți și sunt greu de prezis. Că natura muncii se schimbă este suficient de clar. Deși cineva poate fi potrivit astăzi pentru poziția A, natura acelei poziții se poate schimba drastic în viitor. Poate chiar să înceteze să existe. Prin urmare, este important să știm cât de repede se poate adapta cineva la o nouă situație. Cu alte cuvinte, este important să știi, ca manager, dacă angajații tăi sunt capabili să dezvolte rapid un comportament nou și eficient într-o situație nouă. Abilitatea de a face acest lucru este denumită Learning Agility și avem o veste bună, poate fi măsurată!

Cele cinci dimensiuni ale angajaților agili:

Agilitatea de învățare este capacitatea de a dezvolta rapid un comportament nou și eficient pe baza experiențelor noi. Persoanele care obțin scoruri ridicate ale agilității de învățare învață mai rapid, extrag mai mult dintr-o experiență dată, caută mereu noi provocări, cer și oferă feedback în scopul învățării, observă tiparuri în situații necunoscute și îi antrenează în mod eficient și pe cei din jurul său să înțeleagă mai bine experiențele prin care trec, învățând din acestea.

Agilitatea de învățare constă din cinci dimensiuni: Agilitatea Schimbării, Agilitatea Mentală, Agilitatea Oamenilor, Agilitatea Rezultatelor și Conștientizarea de sine.

1.Agilitatea Schimbării

Oamenii care obțin un scor mare pentru Agilitatea Schimbării sunt în mod constant curioși, iar această curiozitate este stârnită tocmai de lucruri noi și necunoscute. Ei pot învăța mai multe din experiențele lor, deoarece sunt motivați intrinsec să investigheze și să cerceteze în detaliu și se bucură să se ocupe de probleme noi, pe care nu le-au mai întâlnit până atunci.

2. Agilitate Mintală

Celor care obțin un scor mare pentru Agilitatea Mintală le plac problemele complexe sau neclare, deoarece astfel de probleme le oferă posibilitatea de a folosi idei noi pentru a crea o nouă realitate. Le place să analizeze și de multe ori pot obține o înțelegere a problemelor rapidă, gândind outside the box și adoptând o abordare diferită. Prin urmare, recunosc tiparele din experiențe noi mai repede, înțeleg mai ușor situația și ce pot învăța din experiențele lor.

3. Agilitatea Oamenilor

Cei care obțin un scor mare pentru Agilitatea Oamenilor sunt deschiși persoanelor din medii diferite, cu opinii diferite. Prin urmare, le este mai ușor să stabilească contactul cu ceilalți și ei învață, la rândul lor, mai multe din aportul și colaborarea cu ceilalți. Mai mult, se pot adapta mai ușor la oameni din culturi diferite și lucrează bine în medii internaționale.

4. Agilitatea Rezultatelor

Persoanele care obțin un scor mare pentru Agilitatea Rezultatelor au o mare nevoie de succes și caută întotdeauna cea mai bună modalitate de a ajunge acolo. Sunt deseori ambițioși, încrezători și rămân calmi sub presiune. Deoarece au o capacitate ridicată de stabilire a obiectivelor în situații noi și necunoscute, se mențin mai concentrați și învață mai repede.

5. Constiința de sine (self awareness)

Oamenii care obțin un scor ridicat pentru conștientizarea de sine sunt conștienți de propriile puncte forte și puncte slabe. Ei sunt adesea critici cu privire la propria performanță și conduită. Prin urmare, ei se concentrează mai mult asupra modului în care pot face lucrurile mai bine și dorința lor generală de a învăța este mai mare. Conștientizarea de sine ocupă un loc special în contextul Agilității de Învățare, deoarece un scor ridicat în această dimensiune indică un potențial mai mare în celelalte, în timp ce un scor scăzut aici indică un potențial mai mic de creștere cu ușurintă a celorlalte componente. Cineva care este conștient de posibilitățile de a îmbunătăți o calitate personală sau de a deveni mai bun în a face ceva, o va face indiferent de efortul necesar.

Agilitatea de învățare oferă o perspectivă asupra viitorului

Agilitatea învățării măsoară dacă cineva are potențialul de a se familiariza rapid cu problemele noi. Deși astfel de probleme pot să nu fie încă cruciale, ele ar putea deveni în viitor. Oamenii care au un nivel ridicat de agilitate de învățare pot prelua rapid oportunități noi și se pot familiariza cu problemele din tot felul de situații și domenii. Analizarea Agilității de Învățare, la nivel individual și de echipă, vă face să identificați mult mai ușor angajații care pot menține forța și dinamismul organizației  în viitor.

Despre Learning Agility am vorbit în ediția 2021 a seriei de webinarii gratuite Learn – Adapt – Overcome, iar în luna septembrie te invităm alături de noi la ultimele două sesiuni, dedicate Agilității Rezultatelor! Webinariile sunt Live, ineractive și cu sfaturi pe care le poți aplica imediat!

Mai multe detalii și înscriere: https://bit.ly/LEARN_ADAPT_OVERCOME

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
7 idei pentru retenția liderilor într-o organizație