ASL PLS sau 10 lectii invatate in 4 luni – HPDI

ASL PLS sau 10 lectii invatate in 4 luni

ASL PLS…Este celebra sintagma a anilor 2000, cand ne gaseam pe MIRC incercand sa cucerim domnite pe care nu le cunoasteam. ASL inseamna Age, Sex, Location, PLS inseamna please. Eram mai multi necunoscuti la inceputurile retelelor sociale, incearcand sa creem relatii la distanta. Si acum mai am un amic din acea vreme, pe care l-am vazut o singura data in viata, dar cu care am petrecut nopti pe dialup-ul de la XNET.

E uimitor cum nevoia noastra de relationare isi face punti in cele mai multe dintre contexte si ne urmareste inca de la inceputurile civilizatiei.

Am relationat cu peste 8000 de oameni online, in 4 luni de lucru la distanta, si uite ce am invatat:

  1. Exista empatie, comunicare non verbala si paraverbala si in online. Fie ca vorbim despre Emoji-uri, gif-uri sau video-uri, se scrie un nou alfabet de comunicare.
  2. Relatiile pot exista si functiona foarte bine si online, insa e nevoie sa ne si vedem din cand in cand.
  3. Eficienta creste online, dar poate duce la burnout. Delimitarea dintre spatiul personal si profesional tinde sa dispara, ceea ce duce la cresterea stresului.
  4. Individualismul tinde sa ia fata lucrului in echipa, pentru ca nu stim sa lucram in echipa la distanta.
  5. Teambuildingul si consolidarea echipelor pot fi facute online cu costuri de timp si financiare mai mici, dar cu impact determinant in acest context. Devine esential sa ne tinem echipele aproape.
  6. Oamenii au nevoie de apreciere si incurajare mai mult decat la birou, pentru ca nu ne vedem atat de mult.
  7. Online-ul e mai obositor decat offline, asadar e nevoie de mai multe pauze.
  8. Cine reuseste sa simplifice si sa esentializeze procesele, castiga.
  9. Atentia este scumpa si nu mai este implicita. Oamenii isi vor opri camera si nu vor fi atenti daca nu reusesti sa vorbesti pe limba lor.
  10. Agilitatea si empatia sunt cele mai cerute abilitati de catre organizatii.

Asadar suntem pregatiti sa muncim online. Si la distanta. Ne trebuie doar timp, rabdare si deschidere sa invatam notiuni care tin de igiena si dinamica echipei.

Ei, fie vreme buna, fie vreme rea, nu iti scriem niciodata fara sa iti oferim si solutii.

Team Building online – Pentru ca online-ul si-a dovedit deja noul rolul in business am pregatit pentru tine 4 programe digitale pe care le poti experimenta alaturi de echipa ta. Te invitam sa le descoperi aici 

Ce beneficii au programele de team building online?

  1. Costuri mai reduse, ce permit derularea mai multor programe in acelasi interval de timp ( 4 teambuilding-uri online pe an, vs unul singur)
  2. O experienta noua
  3. Obiective specifice in functie de program si nevoile grupului
  4. Invatare experentiala

 

Team Building in aer liber cu maxim 20 de persoane permise

Desi viata s-a schimbat, nevoile umane au ramas aceleasi. Online-ul ne-a oferit o alternativa in izolare, acum parca nu mai este suficient. Din discutiile cu clientii HPDI am observat o dorinta a oamenilor de a isi revedea colegii la birou, de a povesti si a relationa.

Insa, momentan, situatia din tara nu ne ajuta sa revenim la viata de dinainte de martie 2020, dar exista o speranta: masurile de protectie se relaxeaza gradual. Pentru activitatile in aer liber sunt permise pana la 20 persoane, astfel ca pentru grupuri mici s-a dat unda verde la relationare:). Iar cum noi #crestemoameni, stim cat de importanta e energia si motivatia oamenilor in toata aceasta perioada provocatoare. Noi suntem langa voi si am adaptat programele noastre de teambuilding outdoor pentru grupuri de 20 persoane astfel incat echipa sa fie in siguranta dar totusi sa lucreze in echipa, sa relationeze, sa se cunoasca sau sa se distreze dupa aceasta perioada. Va propunem 4 concepte adaptate pentru tine si echipa ta: Games of Thrones, The Countdown, Survivors si Jungle Games.

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Cum influențează valorile unui lider o echipă?