Daca nu obtii ceea ce vrei, trebuie sa iti schimbi obiectivul sau… comportamentul. Ce alegi? – HPDI

Daca nu obtii ceea ce vrei, trebuie sa iti schimbi obiectivul sau… comportamentul. Ce alegi?

 

Cand am auzit prima oara aceasta fraza de la partenerul nostru, trainerul Jim Bagnola, mi s-a parut simpla si adevarata. Adevarata este in continuare… insa alegerea si atingerea obiectivelor, atunci cand vorbesti despre oameni, presupune multa atentie.

Sigur, poti spune ca vrei o echipa: performanta, unita, inovatoare, cu valori comune. Insa pentru fiecare obiectiv trebuie sa gasesti mijloacele si obiectivele intermediare. Este ca si cand ai invata sa mergi. Si e diferit de la un  om la altul, de la o companie la alta. Nu poti lua aceeasi reteta si sa o aplici tuturor, mai ales daca nu ai apucat sa ii cunosti inainte.

Despre asta este vorba in cuvantul “personalizare”. Despre cunoasterea oamenilor, a companiei  si apoi elaborarea unui concept si a unui traseu dedicate pentru fiecare institutie in parte. Important este sa alegi nu activitatile cele mai costisitoare sau mai putin costisitoare ci pe cele potrivite.

Tocmai ne-am intors din trei teambuilding-uri facute cu doua companii. Bucuria noastra , dincolo de reusita programelor, a fost aceea ca managerii au ales activitatile pe baza obiectivelor si nu a costurilor. Evenimentele  s-au  axat pe atingerea acestor tinte. Participantii au inteles , dincolo de distractie, faptul ca fiecare dintre ei, diferit in felul sau, contribuie la succesul echipei.

Au fost acele teambuilding-uri care isi respecta denumirea: constructia si consolidarea echipei.  Iar astfel de lucruri se obtin prin ceva diferit de cuvinte mari, frica de sefi si distractia din fiecare seara.

Secretul, inca o data, este  obiectivul. L-am inteles noi, apoi am muncit ca sa inteleaga toata lumea ce presupune acesta iar la final am lucrat, impreuna cu participantii,  la comportament.

Acesta este doar inceputul.  Pentru ca orice consultant stie ca un teambuilding este o mica parte din procesul continuu si provocator al dezvoltarii unei echipe.

Important este sa alegi sa faci cu adevarat efortul necesar  dezvoltarii echipei tale.

Andrei Vacaru

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
7 idei pentru retenția liderilor într-o organizație