Cum să crești performanța echipei tale – HPDI

Cum să crești performanța echipei tale

Echipa ta poate fi mică și amplasată într-un singur birou sau poate fi mare și dispersată în numeroase țări și fusuri orare. Indiferent de situație, vei putea crește performanța în echipa ta încurajând fiecare membru să-și descopere și să-și dezvolte punctele forte unice.

Fiecare persoană intră în forța de muncă având anumite talente înnăscute. De exemplu, asistentul tău administrativ poate fi capabil să negocieze ca un vânzător profesionist. Sau poate noul tău coleg, aflat în prezent într-o poziție de junior, are un dar pentru crearea de conținut pe care colegii mai experimentați nu îl pot egala. Aceste talente brute nu ar trebui să treacă neobservate sau să fie lăsate în umbră. Dimpotrivă, rolul tău ca lider este să-i ajuți pe membrii echipei să le recunoască și să le dezvolte, astfel încât să-și atingă obiectivele de carieră.

Impact asupra echipei

Potrivit unui sondaj Gallup din 2022, doar 36% din angajați se consideră implicați în munca lor. Permițând oamenilor să facă mai mult din ceea ce fac cel mai bine, vei observa o creștere a implicării.

Un alt beneficiu al valorificării punctelor forte înnăscute ale membrilor echipei tale este că vei putea lucra mai eficient. De exemplu, poți redistribui anumite responsabilități către persoane care le pot îndeplini mai eficient sau mai rapid. Făcând schimbări calculate, vei elimina barierele în calea optimizării și productivității, permițând realizarea mai multor activități fără a depune mai mult efort.

Valorificarea punctelor forte ale jucătorilor cheie din echipa ta poate avea un impact pozitiv și asupra fluctuației personalului care, în prezent, se află la cote foarte ridicate, conform unui sondaj LinkedIn. Atunci când creezi o cultură organizațională în care angajații sunt recunoscuți pentru talentele lor și sunt încurajați să le exploreze, angajații vor fi mai puțin motivați să plece.

Am pregătit câteva sugestii pentru cum poți promova punctele forte ale membrilor echipei tale.

1. Realizează o evaluare în cadrul echipei.

O modalitate rapidă de a evalua punctele forte ale angajaților este să utilizezi una dintre numeroasele evaluări profesionale disponibile pe piață. Câteva dintre cele mai utilizate instrumente de evaluare a punctelor forte ale angajaților includ CliftonStrengths de la Gallup, VIA Character Strengths Survey și Testul HIGH 5.

2. Aliniază atribuțiile din echipa ta cu punctele forte ale fiecărui membru.

După ce toți membrii echipei au completat evaluarea punctelor forte, poți începe să analizezi sarcinile și responsabilitățile fiecărui membru al echipei tale. Cere fiecărui membru al echipei să noteze responsabilitățile sale obișnuite. Apoi, examinează lista împreună cu echipa ta. Există vreo sarcină pe care un anumit membru al echipei și-ar dori să o preia sau o poate îndeplini mai eficient? Nicio sarcină nu este prea mică pentru a fi delegată altcuiva. Asigură-te că toată echipa:

  • este implicată în proces
  • înțelege de ce sunt făcute aceste schimbări
  • înțelege că sunt schimbări pozitive
  • este de acord cu schimbările propuse
  • are sarcini egale și nu suprasolicita brusc un membru al echipei cu prea multe sarcini adăugate

3. Oferă oportunități de dezvoltare profesională.

Conform studiilor realizate de Gallup, Generațiile Z și Millennials declară că doresc mai multă pregătire la locul de muncă. Doar pentru că cineva are un punct forte nu înseamnă că deține toate abilitățile sau capacitățile necesare pentru a profita la maximum de talent. Aici intervine dezvoltarea profesională! Caută modalități de a dezvolta abilitățile membrilor echipei tale, astfel încât să se poată concentra pe punctele lor forte. 

4. Sărbătorește succesul în echipa ta.

Nu este suficient doar să recunoști punctele forte ale membrilor echipei tale. Ca lider, ar trebui să subliniezi succesele lor și să reiterezi modul în care acestea aduc beneficii întregii echipe. De exemplu, poți evidenția realizările unui angajat în întâlniri zilnice sau săptămânale. Sau poți acorda premii anuale bazate pe rezultatele obținute prin punerea în practică a punctelor forte individuale. Atunci când punctele forte sunt menționate și recunoscute, ele devin mai importante pentru toată echipa. În plus, membrii echipei vor fi mai motivați să atingă obiectivele cheie atunci când știu că realizările lor vor fi sărbătorite.


Echipa ta are probabil multe talente ascunse pe care încă nu le cunoști. Prin evaluarea abilităților lor, încurajarea dezvoltării profesionale și sărbătorirea succeselor, poți crește performanța și starea de bine a echipei.

Surse:

Gallup, Workplace: U.S. Employee Engagement Drops for First Year in a Decade

Linkedin: Industries with the Highest (and Lowest) Turnover Rates

Forbes: Why Younger Employees Will Switch Jobs For An Employer Who Invests In Them

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Studiu de caz LEONI România: Succesul Academiei care transformă perspectivele șefilor de echipă din producție