De ce e bine să crezi toată viața în Moș Crăciun? – HPDI

De ce e bine să crezi toată viața în Moș Crăciun?

Îmi amintesc și acum decepția pe care am luat-o în plin, la 8 ani, când învățătoarea mi-a zis cu lux de amănunte că Moș Crăciun nu există și că defapt părinții sunt cei care îți fac cadouri pe ascuns sub brad.

Nu mă durea minciuna, cât inutilitatea acestui Moș. Adică de ce să cred într-un personaj imaginar care îți aduce daruri condiționate de cum te-ai purtat, ca după aia, când crești, să descoperi că nu există? Adică nu doar că adevărul învățătoarei ucidea un personaj pe care îl iubeam, dar și invalida un act magic de a dărui, de Crăciun, cuiva drag, ceva, orice.

Așadar, mai târziu în viață, am hotărât să îl readuc la viață pe Moș în viață mea, și astfel, să îmi reînoiesc credință față de puterea de a dărui. Nu am ratat niciun Crăciun în care să nu mă îmbrac în Moș (nu a fost un mare efort), dar mai mult decât atât, nu a fost niciun Crăciun în care eu să nu le fac surprize celor dragi.
Mai târziu în viață am realizat că Moș Crăciun este o echipă și că daca vrei să faci ceva cu totul și cu totul special pentru cei din jurul tău, e nevoie de mai mulți „Moși”. De aici și vorba ‘punem Moș de la Moș să facem bine’.

Anul 2022 a fost un am senzațional de bun pentru noi și nu doar într-un sens numeric, ci și al dezvoltării echipei, relațiilor cu clienții noștri și a inovației pe care o creștem pe toate palierele. Când crești, întrebarea este cum poți reflecta asta în jurul tău.
Aici intervine echipa Moș Crăciun, care anul asta s-a dus cu sania la Școala din Ulmeni, Buzău, unde aproape 100 de suflete de copii aveau nevoie să îi ajutăm să creadă. Astfel, aproape 50 de oameni, ajutați de clienți, prieteni, oameni, am strâns suficient de mulți bani, bunuri și suflet cât să renovăm 2 clase, să facem un brad mare și să îl aducem pe Moș fizic acolo că să împărțim daruri și cărți.


Nu sunt suficiente cuvinte să exprimăm cum ne-am simțit când copii au intrat cu ochii în lacrimi în noile lor clase, cu podele și lambriuri noi, cu desene pe pereți, bănci și scaune frumoase și biblioteci pline de cărți ce tânjesc să fie răsfoite.

Ceea ce ne duce cu gândul la mai multe categorii de beneficiari ai acestui proiect: copiii, cărora faptul că o echipa de străini au venit și le-au renovat școala, echipați și cu daruri, îi învață nu numai să se bucure, dar să și integreze ca normal necondiționarea ajutorului, atunci când pot să o facă.
Comunitatea este încă un beneficiar al noii școli, noi cei care am făcut asta pentru că ne-am încărcat sufletul pentru încă un an.

Și nu în ultimul rand și tu cititorule ești un beneficiar al lui Moș Crăciun, pentru că fără tine, ne-ar fi fost mult, mult mai greu să facem asta. Fie că ne ești client, fie că ne ești coleg, fie că ne dai un like, fie că ne citești newsletterul și îți place misiunea noastră, fie toate la un loc, pe 17 Decembrie am făcut cu toții echipă, ca să creștem oameni.

Pentru că minunile se întâmplă celor care cred în ele!

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
5 abilități de care ai nevoie pentru a fi promovat