Roboții – viitorii lideri – HPDI

Roboții – viitorii lideri

Există o dezbatere tot mai aprinsă în ultima perioadă despre cum există tot mai mulți lideri lipsiți de etică, răzbunători sau care țin ușa închisă propriei echipe. Și cum ar trebui și aceștia înlocuiți cu mașinării. În fond, despre asta este vorba în leadership: să duci la bun sfârșit lucrurile cât mai eficient și corect. Astfel, dacă am îmbunătăți procese și operațiuni, ar trebui să maximizăm și productivitatea angajaților. Și atunci, nu ar fi mai bine să înlocuim liderii cu roboți? Nu doar că am avea eficientiza procese, dar am avea și angajați mai consistenți și consecvenți. Și dacă stăm mai bine să ne gândim, oamenii, de cele mai multe ori, sunt oamenii incapabili să fie mereu prezenți, etici și lideri pozitivi.

Dar oare numai despre asta este vorba în leadership? Dacă am întreba pe oricine a interacționat vreodată cu un lider ne-ar spune că este mult mai mult decât a fi eficient. De asemenea, ne-ar spune că atunci când colaborează cu un lider pozitiv, etic și autentic, este una dintre cele mai pline de sens experiențe din viața lor. Cei mai mulți oameni își amintesc primul lider care le-a schimbat viața definitiv sau cel cu care nu au putut lucra absolut deloc. Iar motivele invocate de cei care au părăsit o echipă datorită leadershipului nepotrivit au menționat motive precum: micromanagement, lipsa aprecierii pentru eforturile depuse, a programelor de dezvoltare, gestionarea de către un lider fără experiență și competențe, senzația permanentă de tăcere și ignorare. Iar toate lucrurile acestea ar putea fi cumva rezolvate de roboți.

Însă cei care au vorbit despre liderii aceia buni care le-au schimbat viața au apreciat faptul că erau mereu prezenți și munceau cot la cot cu echipa, arătau că le pasă de fiecare persoană din încăpere, sărbătoreau constant succesul, ascultau ideile și planurile celorlalți, lăsau mereu impresia că tu contezi și ești important. Iar unul dintre cele mai importante lucruri pe care liderii buni le fac este că i-au încurajat să creadă într-un scop mai mare decât ei înșiși, le-au dat un sens. Pentru acești angajați un lider nu înseamnă numai procese și eficientizări. Înseamnă relații one-on-one în care aceștia stabilesc o conexiune care motivează și încurajează echipa să creadă într-un scop, să simtă că prezența lor acolo contează. Datorită autenticității liderului echipa a fost încurajată să aducă idei creative în discuții și să le ducă la îndeplinire. Așadar, liderii contează și nu doar pentru eficiență și operațiuni.

Cu toții cunoaștem liderii etici, liderii cărora chiar le pasă de echipa lor. Aceia care investesc timp și energie în a ne cunoaște mai bine hobby-urile, familiile, care sunt acolo în momentele grele. Sunt cei care vin devreme la job, lucrează până târziu, sunt suport pentru echipă și li se citește pe chip entuziasmul pentru ceea ce fac. Iar toate aceste lucruri sigur nu vor putea fi înlocuite de roboți.

Să spunem că vom renunța la lideri în avantajul roboților este cu siguranță o idee greu de implementat. Este fix partea umană, aceea plină de erori uneori, cea care îi face pe lideri să arate empatie.

Dacă și voi aveți în echipă sau vă amintiți despre lideri care v-au schimbat viața dați-ne un semn și noi îi vom lăuda pe rețelele noastre sociale.  

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
5 abilități de care ai nevoie pentru a fi promovat