Studiu de caz LEONI România: Succesul Academiei care transformă perspectivele șefilor de echipă din producție – HPDI

Studiu de caz LEONI România: Succesul Academiei care transformă perspectivele șefilor de echipă din producție

LEONI România. Un nume de prestigiu, un furnizor global de produse, soluții și servicii pentru managementul energiei și al datelor în industria auto

Începând cu anul 2022, timp de un an, alături de partenerii noștri am dezvoltat și implementat un program complex de pregătire a șefilor de echipă din producție, personalizat în funcție de nevoile acestora. Shift Leader Program a fost personalizat astfel pentru a sprijini evoluția acestora. Programul și-a propus să respecte cele mai înalte standarde globale în materie de învățare, dar și să ofere o experiență relevantă participanților, adaptată la specificului local.

Peste 50 de șefi de echipă au beneficiat de această inițiativă, aducând îmbunătățiri semnificative în abordarea lor personală și de echipă. Academia a fost gândită pentru a oferi un conținut valoros și activități care să dezvolte competențe esențiale pentru organizație, precum comunicarea eficientă, colaborarea, leadership situațional, prioritizarea eficientă, delegarea responsabilă, management emoțional sau gestionarea conflictelor. Echipa noastră de consultanți, alcătuită din 5 specialiști, a ghidat 9 grupuri diferite de participanți, într-un mod integrat, de la începutul până la finalul programului.

Programul a acoperit 5 module:

  1. Comunicarea în leadership
  2. Managementul echipelor
  3. Managementul timpului și al resurselor
  4. Gestionarea conflictelor
  5. Recrutare și inducție

Modulele au vizat punctual nevoile de dezvoltare ale participanților și organizației și au fost urmate de ședințe de coaching de grup pentru fundamentarea abilităților și dezbaterea barierelor întâlnite în implementarea acestora.

Părerile participanților vorbesc despre capacitatea programului de a transfera abilitățile din sala de curs în mediul de lucru și despre transformarea adusă în abordarea profesională.

Iată doar câteva dintre feedback-urile primite care ne onorează și ne motivează, în același timp:

”Am adaptat cu succes modelul și conversațiile de leadership în funcție de nevoile fiecărui membru al echipei și nivelul său de dezvoltare.

”Programul oferă descoperiri personale și sfaturi valoroase pentru managerii aflați la început de drum, subliniind importanța cunoașterii echipei și a motivării pentru performanță.”

”Programul a însemnat o îmbunătățire în plan profesional, în identificare și rezolvarea anumitor probleme pe care le găsim în viața de zi cu zi.”

”Mulțumesc domnului Raul Marina pentru răbdarea și pasiunea cu care ne-a răspuns la toate întrebările. Am simtit că dânsul chiar a fost prezent pentru noi, nu doar să bifeze niște subiecte. Astăzi am învățat că managementul și leadershipul nu sunt doar despre a ȘTI, ci în mare parte despre A FI! ”

„Această experiență m-a învățat să imi doresc sa fiu mai bună în tot ceea ce fac, să devin o mai bună versiune a mea pe viitor. Mulțumesc!”

Misiunea HPDI rămâne aceea de a avea un impact pozitiv și constructiv, de a lăsa o amprentă motivațională și educațională de neșters asupra echipelor cu care lucrează, dezvoltând abilități transferabile pentru consolidarea organizațiilor. Creștem oameni și ne mândrim cu asta!

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Studiu de caz LEONI România: Succesul Academiei care transformă perspectivele șefilor de echipă din producție