3 lectii din 3 luni de LEARN – ADAPT – OVERCOME – HPDI

3 lectii din 3 luni de LEARN – ADAPT – OVERCOME

Se spune ca daca vrei sa il faci pe Dumnezeu sa rada, spune-i ca ai planuri. Si mereu , dupa dezarmarea pe care o am dupa ce planurile nu mi-au iesit, si de multe ori nu mi-au iesit in viata, contemplez la cat de diferit a fost rezultatul fata de planul initial. 2020 este un an cu totul si cu totul deosebit, nu doar datorita rezonantei SF a cifrelor, ci mai ales fiindca a rescris jocul in cele mai multe dintre reguli. A rescris viata, asa cum o stim noi.

Pentru noi, ca organizatie axata pe educatie, a fost testul vietii de pana acum. Ce putem invata din asta, ce putem adapta si mai ales cum depasim provocarea din fata noastra?

Am invatat ca invatarea nu se termina niciodata. Desi suna a truism, si oricine ne-ar spune asta, iata ca tendinta noastra este ca daca invatam sa facem ceva bine, sa ramanem acolo. Noi ne intalneam anual cu aproape 10 000 de oameni, iar trei luni nu ne-am vazut cu nimeni. Am invatat ca oricat de tare ne atasam si indragostim de un produs, serviciu, metoda sau algoritm, nimic nu e facut sa tina la nesfarsit. Am invatat sa ne indragostim de schimbare.

Cum ne-am adaptat? Am inteles ca nevoia de invatare nu dispare, chiar daca bugetul si chiar clientul dispare. Am inteles ca proportia unei schimbari determina si proportia lucrurilor pe care e nevoie sa le inveti pentru a te adapta. Asadar am invatat sa facem educatie online, am adaptat instrumentul si am pastrat partitura. #CrestemOameni in continuare dar altfel si totusi inca la fel.

Cum am depasit? Inca nu am depasit ce ne propusesem, insa semnalizam si intram usor usor in depasire. Mindsetul e teribil de important in tot jocul asta evolutiv. Pe cat de speriat am fost,  in toata aceasta vreme, pe atat de tare mi-a bubuit inima de adrenalina pionieratului. Am migrat un business in online in decurs de cateva luni, am invatat servicii noi si am ajuns la 6000 de oameni, prin intermediului ecranului digital.

Si ma uit si ma gandesc la cat de mare e capacitatea noastra, a oamenilor, de inovatie, adaptabilitate si invatare, capacitate pe care nu o folosim mereu la maxim pentru ca suntem comozi. Insa nu si in 2020. In 2020 invatam, ne adaptam si depasim!

 

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Studiu de caz LEONI România: Succesul Academiei care transformă perspectivele șefilor de echipă din producție