6 motive pentru care educația va schimba lumea – HPDI

6 motive pentru care educația va schimba lumea

“Analfabeţii secolului XXI nu vor fi cei care nu ştiu să scrie şi să citească, ci aceia care nu pot învăţa, dezvăţa şi reînvăţa.” (Alvin Toffler)

Există foarte multe citate despre educație, importanța ei, dar și contextual în care poți afla lucruri noi, începând de la cadrul formal reprezentat de instituții și continuând cu o plimbare prin parc. În fiecare zi învățăm despre noi, despre ceilalți, despre cum să fim mai buni și mai echilibrați. De ce credem noi că educația este cea mai bună metodă prin care poți schimba lumea? Iată 6 motive mai jos:

 1. Educația schimbă perspective și distruge stereotipuri

Accesul la educatie îți oferă evoluție neținând cont de context, specializare sau talent. Poți fi un manager mai bun începând de mâine învățând care sunt principalele competențe pe care un manager le are, și însușindu-le. Totodată poți să devii un specialist mai bun tot prin educație, înțelegând cum să îți gestionezi timpul și energia.

2. Pe termen scurt pare un cost, dar este o investiție

Deși pare scump ca bani, dar mai ales ca timp, educația, atât formală, cât și non-formală te plasează într-un context favorabil dezvoltării. Iar contextul e unul din factorii care ne influențează.

3. Creează oportunitatea de a interacționa și a te dezvolta la nivel personal

Școala ne-a învățat istorie, trigonometrie, geografie, toate deosebit de utile și binevenite. Am rămas însă în urmă în ceea ce privește relaționarea, inteligența emoțională, empatia și efectiv drumul către valorile și sensul nostru. Aici educația noastră schimbă lumea și ne ajută să ne orientăm către ceea ce înseamnă desăvârșirea noastră.

4. Îți dă calea mai simplă

Nu avem timp să facem toate greșelile din lume. Unii oameni le-au făcut deja, fiindu-ne astfel mai ușor să învățăm din ele. E adevărat, să afli pe propria piele este varianta ideală, dar nu e nevoie să experimentăm tot.

5. Te expune la mai multe paradigme.

Una dintre caracteristicile minții umane este aceea de a căuta validare la ceea ce știm deja. Tocmai de aceea e recomandat să ieșim din cutie, iar educația te ajută să faci asta.

6. Dezvoltă creativitatea și gândirea out of the box

Expunere către alte modele de gândire și faptul că noi, cei care facem educație, nu putem fi decât ceea ce le spunem oamenilor că trebuie să fie. Așadar îi schimbăm pe ceilalți schimbându-ne în primul rând pe noi. Avem obligația să fim modele pentru cele câteva mii de oameni care ajung în programele noastre în fiecare an. Asta ne împinge să fim noi cei despre care putem da exemplu, astfel încât să putem fi credibili.

Pentru că lumea va putea fi schimbată numai prin educație și expunere continuă la experiențe. Asta facem în fiecare zi la HPDI și la asta ne expunem participanții din toate programele noastre de training și team building. Iar fiecare experiență ne duce un pas mai departe în călătoria noastră desăvârșirea din care împărțim cu voi cele mai prețioase lecții.

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
7 idei pentru retenția liderilor într-o organizație