Cand totul pare ca o ia razna – HPDI

Cand totul pare ca o ia razna

banner-articol1Nu intotdeauna lucrurile merg asa cum ne dorim sau ne planificam. Cu toate acestea, este de datoria noastra sa fim capabili sa ne adaptam in orice situatie. Nu este usor sa gestionezi o echipa, cu atat mai mult sa faci acest lucru sub presiune.

Pentru ca ne lovim destul de des de aceasta situatie, ne-am gandit sa impartasim cu voi trei pasi importanti care ajuta la gestionarea unei echipe atunci cand trebuie sa lucram in conditii tensionate.

  1. Analizeaza situatia:

Poate cel mai bun lucru pe care il poti face atunci cand treaba nu merge asa cum iti doresti este sa te calmezi si sa faci un pas in spate. Ia-ti un moment si evalueaza ce s-a intamplat si care au fost cauzele care te-au adus in acest punct. Nu te grabi sa tragi concluzii ci gandeste-te la alternative care ar putea sa te ajute sa mergi mai departe.

  1. Fa-ti un plan:

O mare greseala pe care o poti face este sa te demotivezi si sa te gandesti prea mult la acest esec. Este un moment bun, o oportunitate de a rectifica greselile pe care le-ai facut atunci cand ai planificat prima data proiectul. Foloseste-te de analiza pe care o ai si imbunatateste ceea ce crezi ca nu merge asa cu trebuie. Cere ajutorul echipei si faceti-va un plan impreuna. Cere feedback de la oamenii tai de incredere si accepta sfaturile lor chiar daca asta implica un grad ridicat de schimbare.

  1. Nu te opri:

Este timpul sa te reapuci de treaba. Pune-ti planul in aplicare cu incredere, nu lasa nimic la voia sortii si ramai concentrat tot timpul. Cere feedback constant si incearca sa te adaptezi din mers.

Abilitatea de a merge mai departe este una dintre calitatile de baza ale unui lider. Fie ca iti place sau nu, te vei lovi de obstacole in proiectele pe care le dezvolti, de aceea este important ca tu, liderul, sa iti pastrezi capul pe umeri si sa dai directii echipei tale in orice moment.

autor2

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
7 idei pentru retenția liderilor într-o organizație