Dansul binelui incepe cu tine – HPDI

Dansul binelui incepe cu tine

Ati incercat vreodata sa ascultati melodia lui Hussdin Al Jassmi – Boshret Kheir?

Va invit sa ii dati play in YouTube si sa alegeti o subtitrare in engleza. Trebuie sa recunosc faptul ca prima data cand am auzit melodia, am refuzat-o.pexels-photo-352728 M-am gandit ca prea suna a manea ca sa aiba legatura cu mine. Mie-mi place sa cred despre mine ca ritmurile pe care le ascult tind mai mult spre muzica clasica. Eu nu vreau sa o postez pe Facebook, pentru ca ritmul asta nu are nicio legatura cu imaginea mea, cu ceea ce incerc eu sa zic despre mine. Din intamplare, a ajuns intr-o zi iar in playlist-ul meu si aveam subtitrarea pornita. Cand sa o schimb, am vazut care este de fapt mesajul melodiei: hai sa schimbam imaginea Egiptului! Hai sa aratam ca noi suntem si oameni puternici, demni de apreciere si uniti! De atunci, am devenit una dintre fanele melodiei.

Prin analogie, va incurajez sa va uitati in jurul vostru si sa va ganditi cate lucuri respingeti numai pentru ca nu ar da bine sa va alaturati imaginea. Cate lucruri ati incetat sa le faceti, persoane cu care nu ati mai vorbit doar pentru ca din prima impresie s-a batut cap in cap cu ceea ce „nu trebuie sa facem”, „nu e frumos sa zicem”? Ati refuzat vreodata sa va descaltati in picioarele goale si sa alergati in iarba sau direct pe pamant, doar pentru ca nu mai aveti varsta sa faceti asta? Veti descoperi in esenta lucruri simple cu care veti ajunge sa va identificati. In liceu am avut timp de an un profesor de religie care isi lua postul foarte in serios. Zic asta pentru ca mi-a ramas ceva foarte clar in minte din discursul sau: nu exista religie buna sau rea. Fiecare dintre cei care se manifesta intr-un anumit fel in numele religiei o fac in numele binelui. Cu totii avem definitii diferite despre bine si rau. Raul este mult mai usor de vazut si abordat. Eu va marturisesc faptul ca de atunci am incercat sa caut ceva bun in fiecare dintre persoanele cu care m-am intersectat mai mult decat o data.

Fiecare dintre canta in propriul ritm, danseaza in pasii propriilor valori. Nu este nimic gresit in asta. Vom gasi elemente cu care sa rezonam in fiecare dintre cei din jur. Numai daca suntem atenti la limbajul comun pe care il avem: sa avem bine in noi si in ceilalti. De fiecare cand auziti un limbaj necunoscut sau un dans nefamiliar, incercati sa vedeti mai departe de lucrurile cu care va simtiti confortabil.

semnatura articol alexandra

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?