Datoria de a te felicita – HPDI

Datoria de a te felicita

its_up_to_meVara lui 2013, Timisoara, cald.  Sesiune de follow up la unul dintre clientii HPDI. Pauza de masa. Personaje: Arnold (DJ Andy) si Alex (subsemnatul). Discutie libera. Andy imi povestea ceva. Nu mai stiu ce dar imi amintesc foarte clar ca s-a oprit brusc, a tras aer in piept si…

– Alex, hai sa-ti spun cum sta treaba!…

Tonul foarte serios, schimbarea brusca a subiectului dar mai ales privirea lui Andy m-au facut incapabil sa reactionez in vreun fel. Am stiut doar ca urma ceva interesant. Iar Andy a continuat:

– Dupa ’90 am incercat tot ce se putea. Cel putin asa credeam pe atunci. Oricum, era greu, Alex. Voiam mai mult si simteam ca aici nu voi reusi. Aveam impresia ca toata lumea se impotriveste. Si in mare parte asa si era. Am vorbit cu sotia si am hotarat ca vom pleca in Canada. Am aranjat tot. Tot, ma intelegi? Planul era facut. Mai asteptam viza. Ba nu, aveam si viza luata. Asteptam doar ziua aceea. Si atunci, ma intalnesc din intamplare cu un vechi prieten. Si, din vorba in vorba, am ajuns sa ma plang si lui. Ca sistemul, ca oamenii, ca job-ul, ca m-am hotarat sa plec in Canada.

– Stii ce mi-a zis? ma intreaba Andy, brusc.

Nu ma asteptam la intrebare, asa ca singura mea reactie a fost o ridicare timida din umeri.

– Tu ce, Doamne iarta-ma, ai facut ca sa-ti fie mai bine?

Nu intelegeam daca Andy ma intreaba pe mine sau asa era povestea, nu am inteles exact nici ideea, asa ca am mimat o mirare care putea fi interpretata in toate felurile. Norocul meu ca Arnold a continuat.

– Alex, in momentul ala s-a intamplat ceva! Am inteles! Dupa cum vezi, sunt aici. Nu am mai plecat in Canada. Si mi-e bine.

Ianuarie 2015.  Andy, iti recunosc prin intermediul acestei scrieri ca abia acum am inteles si eu. Cam greu dar… Atunci m-am prins de idee dar acum am inteles-o.

Eu, eu ce am facut ca sa-mi fie mai bine?!…

Nu-mi permit sa va intreb pe voi, cei care veti citi aceste randuri, ce ati facut ca sa va fie mai bine, dar va lansez provocarea sa va adresati singuri aceasta intrebare. Si daca primiti provocarea mea, dupa ce va veti raspunde, mai incercati o intrebare: Eu ce voi face anul acesta ca sa-mi fie mai bine?

Am inteles, Andy! De mine depinde! Indiferent daca am un job care nu ma satisface sau poate doar seful nu-mi place; chiar daca nu ma inteleg cu jumatate dintre colegi sau poate doar cu unul; chiar daca am terminat anul trecut cu toate obiectivele neatinse sau poate doar cu cateva; chiar daca mi-e greu sa spun ceea ce gandesc si chiar daca 2014 a fost cel mai prost sau cel mai bun an din viata mea, la finalul acestui an, voi avea dreptul sa-mi pun intrebarea –  tu ce ai facut ca sa-ti fie mai bine? Si cum multe dintre drepturile noastre vin la pachet si cu o datorie, am datoria ca la finalul acestui an sa ma felicit pentru tot ceea ce am facut ca sa-mi fie mai bine.

Sfatul „doftorului”:

Vrei sa-ti renovezi casa?… Scrie!

Vrei sa-ti schimbi locul de munca?… Scrie!

Vrei sa avansezi pe un post mai bun?… Scrie!

Vrei sa-ti schimbi masina?…Scrie!

Vrei sa fii cel mai bun din departamentul tau?… Scrie!

Vrei sa te insori sau sa te mariti?… Treaba ta… Scrie!

Vrei sa ai o vacanta exotica?… Scrie!

Vrei sa?… Scrie!

De cand citesti articolul asta scriai deja. Nu dureaza mult. Ce te costa?… O pagina din agenda ta. Bine, si putina cerneala.

Publicitate

Si daca ai acceptat provocarea de a scrie, atunci intra pe pagina noastra de facebook https://www.facebook.com/HumanPerformanceDevelopmentInt si scrie: Am scris!

Cine stie, poate castigi un loc la unul dintre cursurile noastre.

PS  Multumesc, Andy!

Autor: Alexandru Busila

 

 

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Roboții - viitorii lideri