Millennials din viziunea unui millennial – HPDI

Millennials din viziunea unui millennial

Am norocul ca la 26 de ani sa am deja 5 ani de cand fac training. Majoritatea participantilor pe care ii intalnesc in sala de curs sunt Millennials. Facand parte din aceasta generatie intens povestita, am studiat mai in detaliu ce ii caracterizeaza si cum se comporta atunci cand fac parte dintr-o echipa. Si iata cum vad eu lucrurile din perspectiva unui alt Millennial:

  • Dificultatea de relationare dintre generatii are legatura de multe ori cu viziunile diferite despre viata, familie, timp liber, prioritati, etc. Acestea pot fi aliniate foarte usor, iar conflictul poate disparea prin simpla comunicare a prioritatilor fiecaruia si stabilirea de comun acord ca niciuna dintre viziuni nu este gresita. Mai mult decat atat, eu cred cu tarie ca daca aduci experienta unui senior cu ideile si energia unui Millennial, rezultatele ne vor impresiona.
  • Diferentele de experienta dintre cele doua generatii pot fi reduse daca intelegem ca putem invata oricand si oricum, daca putem avea deschiderea sa ii ascultam pe cei din jur indiferent de varsta pe care o au. In plus, Millennials pot veni cu o idee care sa-ti usureze munca la care nu te-ai gandit niciodata, desi nu va putea sa te invete cum sa faci lucrurile. Asa este pentru mine sala de training cand ajung printre oameni care au 15 ani de experienta intr-un anumit domeniu.
  • Millennials sunt mai expusi ca niciodata la munca in echipa. Este una dintre cerintele cele mai vizate de catre angajator. Ce se intampla in realitate este ca nu stim cum sa facem asta. Luandu-ma pe mine cel mai la indemana exemplu, dupa 12 ani de scoala si 4 de facultate in care am invatat pe cont propriu, iar proiectele purtau numai semnatura mea, deodata ma aflu intr-un mediu in care aflu ca doar in echipa poti atinge succesul.

Cu bune cu rele, trebuie sa recunoastem ca generatia Y are un potential foarte mare, iar exemple sunt sute, tineri care au revolutionat/ schimbat/ inventat multe lucruri care astazi ne usureaza viata. Avem parte de o tehnologie moderna care ne dezvolta in fiecare zi, de unde putem extrage lucrurile cu adevarat constructive pentru noi si cei din jur.

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?