Schimb masca pe trafic – HPDI

Schimb masca pe trafic

E lunea de dupa Halloween. De ne-ar fi toata viata o petrecere, parca nu ne-ar parea rau. Dosim mastile, costumele si partile din personalitate pe care le vom trezi abia peste un an. Atunci poate vom dezvalui o noua latura a noastra, o noua pasiune sau un personaj de care ne-am atasat.

Daca ti se intampla des sa ramai cu gandul la toate lucrurile placute care ti s-au intamplat (petreceri, vacante), atunci ia o foaie si un pix si scrie 5 lucruri care te deranjeaza si ai vrea sa le schimbi in viata ta. Ai libertatea sa scrii orice vrei, de la pantofii pe care ii porti, la oameni si vicii.

Daca ai terminat lista verifica, te rog, tu apari printre cele 5 puncte? Te regasesti pe lista cu lucruri pe care ai vrea sa le schimbi la viata ta? Ai schimba masina? Sau ai schimba un om pe care il ai aproape de tine? Ai schimba casa pentru ca e prea departe de birou? Ai schimba anotimpurile pentru o vara continua? Ai schimba jobul pentru o vacanta continua?

Din pacate, colegul, anotimpurile, responsabilitatile nu se vor schimba. Vor ramane acolo. Va continua sa ploua si sa fie frig toamna, chiar daca asta te deranjeaza. Va continua sa fie luni si vei avea ceva de facut dupa week-end-ul pe care l-ai asteptat atat de mult. Iar asta se intampla ca o bucla din care poti iesi numai daca tu vei fi cel care se va schimba, numai daca tu iti vei schimba perspectiva asupra acestor lucruri. Traficul va fi la fel de istovitor, chiar daca tu vei fi extrem de deranjat de asta. Oamenii vor fi in continuare la fel de nervosi, chiar daca vei fi si tu nervos.

Si stii de cand se intampla asta? Cam de foarte mult timp. De atat de mult timp incat vei resimti prezenta ta pe lumea asta ca un fir de nisip care ajunge la un moment dat pe plaja si este luat de vant.

Vrei sa iti schimbi colegul? Vrei sa iti schimbi seful? Ai vrea ca ei sa nu mai fie un factor de stres sau de nervozitate? Din pacate, este extrem de greu sa schimbi un om. Daca ar fi asa de simplu, de ce nu ai incepe cu tine?

Ce poti sa faci pentru a elimina o parte din negativitatea care te inconjoara? Sa privesti diferit lucrurile. Este singurul aspect pe care il poti schimba. Flower-power si optimism si unicorni roz este o extrema la care te poti raporta, dar pe care iti recomand sa o eviti. In schimb, ai putea sa te preocupi numai la lucrurile care conteaza cu adevarat pentru tine. Imagineaza-ti momentul in care cineva te claxoneaza in trafic si te enervezi. Daca iti strica toata ziua acest simplu eveniment, cum ar fi sa afli ca cineva foarte drag tie a patit ceva grav? Care va fi gradul tau de implicare atunci? Traficul este cel caruia i te vei destainui? Sau cu care vei impartasi bucurii? Fii atent inainte de culcare daca il poti strecura langa tine in pat.

In schimb, poti folosi masca de Halloween pentru oamenii, zilele si evenimentele care ti-au influentat pana acum negativ viata. Iar daca asta nu iti va schimba perspectiva asupra lucrurilor si oamenilor din jurul tau, te poti uita in oglinda si iti vei schimba perspectiva asupra propriei persoane.

 

 

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?