Cinci pasi in leadership pentru a-ti conduce angajatii catre succes. – HPDI

Cinci pasi in leadership pentru a-ti conduce angajatii catre succes.

Drumul catre performanta este lung sau scurt , in functie de eficienta si coeziunea echipei. Insa dincolo de acestea, exista atribute absolut  necesare pentru  o dezvoltare constanta si durabila. Mai simplu spus: 5 pasi pentru obtinerea succesului.

1.Viziunea.

Viziunea este privirea de ansamblu pe care o are antrenorul echipei, atunci cand face mutari strategice.Viziunea inseamna conceptualizarea destinatiei si a obiectivelor pentru care muncesc toti membrii echipei. Cu cat viziunea liderului este mai puternica, cu cat el va putea proiecta mai usor succesul rezultatului in procesele de munca  si cu atat rezultatul va fi mai spectaculos.

2.Autonomia.

Oamenii au nevoie de autonomie. Incepand cu gestionarul care acum 30 de ani avea o forma de autonomie in aprozarul lui si  terminand cu specialistii din economia actuala, autonomia reprezinta sectorul in care fiecare da socoteaza nu pentru proces ci doar pentru rezultat.

3.Responsabilitate.

Jim Bagnola, intr- unul din cursurile sale, povesteste despre legea 50/50, un Paretto modern al responsabilitatii. Conform acestei legi, ineficienta unui angajat este aceeasi cu ineficienta managerului sau. Paradoxal, nu am gasit situatie in care aceasta lege sa nu fie valabila; nu neaparat procentul cat conceptul. Legea 50/50 inseamna sa iti asumi responsabilitatea, ca manager, ca lider, pentru jumatate din esecul angajatilor tai.

4.Condu ca un exemplu.

Politistii care incalca legea au parte de o judecata mai aspra decat ceilalti posibili delicventi.De ce? Pentru ca ei trebuie sa fie exemple pentru cetateni.Asadar, in postura de lider, oamenii vor face ce faci tu, nu ce zici tu.Fii primul beneficiar a ce zici!

5.Delegarea

Un líder nu poate fi personajul care se pricepe imbatabil la orice sarcina.Va fi personajul care va reusi sa convinga oamenii ca directia spre care se indreapta el este cea spre ar trebui sa se indrepte toti, ca grup. Asadar, rolul fiind definit, celelalte procese pot si trebuie  facute de ceilalti membri a echipei, lucru care duce catre punctul 2, autonomia.

6. Bonus – Motivare

Daca iti vei dori sa conduci, o vei putea face. Indiferent ca esti introvert, extrovert, priceput sau nu. Tot ce ai nevoie pentru a obtine succes prin leadership  este dorinta de  a-ti asuma aceasta RESPONSABILITATE.

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
7 idei pentru retenția liderilor într-o organizație