Trei intrebari pentru un lider – HPDI

Trei intrebari pentru un lider

DASDAVorbim mereu despre leadership si despre diferitele tipologii de lideri pe care ii intalnim. Noi ne-am gandit la 3 intrebari la care orice lider autentic ar trebui sa raspunda instant. Raspunsurile lor te vor ajuta sa stii cu ce fel de oameni vei lucra pe viitor.

Cum vei castiga increderea oamenilor cu care lucrezi?

Castigarea increderii oamenilor cu care lucrezi este de o importanta deosebita atunci cand conduci echipe. Increderea este ca o strada cu doua sensuri de circulatie. Trebuie sa arati ca se poate avea incredere in tine si ca tu esti dispus sa acorzi incredere oricarui membru al echipei. Micromanagementul nu te va ajuta deloc aici.

Cum ii vei influenta pe cei pe care ii conduci?

Liderii au abilitatea de a-i influenta pe cei din jurul lor. Este important sa iti folosesti aceasta calitate in efortul de a creste lideri in echipa ta. Apeleaza la celelalte calitati de lider pe care le detii. Motiveaza, inspira si fa tot ce iti sta in putinta pentru a le oferi tot suportul tau.

Esti destul de increzator in faptul ca vei avea success?

Una este sa ai incredere in tine si alta sa fii arogant. Din pacate, in business-ul romanesc, gasim mai multi manageri din cea de-a doua categorie.

Totusi, increderea de sine este destul de greu de controlat. Daca arati prea putina vei parea slab in ochii celorlalti. Daca abuzezi de ea va parea ca esti plin de tine si oamenii vor fi destul de ezitantii in relatia cu tine.

Fie ca esti la inceput de cariera, fie ca ai o experienta vasta de leadership, intrebarile noastre nu ar trebui sa te puna in incurcatura.

Liderii se bazeaza pe viziune si sunt constant interesati de oamenii din echipele lor. Se ocupa ca acestia sa aiba oportunitatile potrivite si sa reuseasca sa se dezvolte prin munca pe care o fac. Asta le castiga increderea si le garanteaza succesul.

autor2

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?