Crestem Oameni la Magura – HPDI

Crestem Oameni la Magura

„Da-i unui om un peste si va fi satul pentru intreaga zi, invata-l sa pescuiasca si va fi satul o viata intreaga.”

Lao Tzu

Incepem povestea de Craciun din acest an printr-o imagine. Vizualizati o casuta mica, undeva la 3 ore de Bucuresti, in satul Magura, unde invata 33 de copii cu varste cuprinse intre 0 si 11 ani. Cei care sunt deja la scoala si invata sa scrie, sa citeasca si care viseaza sa fie intr-o zi astronauti sunt toti intr-o singura sala, indiferent de clasa in care ar trebui sa fie.

Mai vizualizati si zambetul de incantare al unui copil. Ce ziceti daca ati putea vedea acest zambet prin daruirea unui creion colorat? Atat ii trebuie unui copil din Magura pentru a fi fericit.

Si aici intervenim noi, cu totii, in schimbarea viitorului, printr-un gest mic ce va avea un impact mare. Nu ne va fi usor, dar pe 16 decembrie vom merge in satul Magura din judetul Vrancea sa pictam un nou orizont pentru ei. Am facut si o lista cu tot ceea ce au nevoie cei mici pentru un mediu bun pentru a creste si a proiecta visuri mai mari sau mai mici.

Tu poti veni alaturi de noi pe 16 decembrie in Magura, sa iei priceperea si veselia cu tine si sa ne ajuti sa zugravim, pictam, montam si instalam tot ceea ce au scris cei mici in lista lor cu nevoi. Sau poti contribui prin donatii la aceasta lista.

Lista la care poti contribui este:

  • Dotare clasa (soba pentru 40 de m2, aeroterma, scanduri dusumea, raft biblioteca si carti (0-11 ani), pancarta scolara, 100 m2 plasa verde, 1 glob pamantesc mare, planse 1-4, rechizitie, plastilina, culori, hartii colorate, carti de colorat, foi, kituri handmade, jucarii prescolari, machete animale, 3 dulapioare cu polite, rafturi, cort pentru copii, whiteboard si marker, chiuveta, robinete mici, raft baie cu oglinda, cos de basket interior, saltele si mingi, incalzitor ceai si filtru de cafea);
  • Renovare (mocheta 9×6 m, mocheta gradinita, 16 pernute scaune mici, vopsea si lac pe baza de apa, vopsea tabla argintie, 3 perdele, 3 draperii inchise, 2 draperii gradinita, 8 lustre, 1 usa, 3 cuiere, linoleum 1.20×7 m);
  • Tehnologie (1 videoproiector, 1 laptop, 1 sistem de sunet, 1 plasma cu suport perete, 1 DVD player, 1 imprimanta color).

Pentru ziua de sambata, iti propunem urmatorul program:

7.00 Ne intalnim la sediul HPDI si ne pornim catre satul Magura

11.00 Incepem renovarea scolii din Magura (o sala de curs pentru clasele 1-4, o sala pentru copiii de la gradinita, o camera pentru cancelarie, si o camera de depozitare care urmeaza sa fie dotata cu echipamente sportive – cos de baschet, saltele, mingi, cercuri de gimnastica)
Ce vom face mai exact: schimba draperii/ perdele; inlocui o parte din dusumeaua din sala pentru clasele 1-4; demonta soba existenta si monta alta noua; vopsi mobilierul scolar/ usi/ tocuri geamuri/ etc.; inlocui lustrele si aplicele; trage circuite noi in zonele fara curent; inlocui prize/ intrerupatoare; monta mocheta in ambele sali de cursuri, linoleumul pe hol; monta videoproiector si TV; inlocui usa de la intrare; monta mobilierul nou; decora salile de curs cu planse educationale noi; inlocui chiuveta si monta mobilierul nou de chiuveta (masca + dulap cu oglinda); picta pereti cu diverse teme/personaje; monta pancarda noua pentru scoala; monta 100 de metri de plasa verde in curtea interioara; decora salile de curs cu beteala si elemente de Craciun; impodobi bradul si pregati 35 de cadouri pentru copiii din localitate;
Echipament necesar: bormasina, soricei, surubelnite electrice si manuale, chei de toate felurile, flex, ciocane, scari.
13.00 Pauza de masa: o pregatim impreuna la fata locului
14.00 Continuam renovarea
17.00 Intalnire cu copiii din Magura: ii vom cunoaste pe cei carora am vrut sa le construim o lume mai frumoasa, le vom imparti cadouri si le vom asculta povestile
18.00 Ne intoarcem in Bucuresti
21.00 Depanam amintiri si lectii invatate intr-un cadru informal (aceasta sectiune se va desfasura pe baza discutiilor prealabile cu participantii)

Asteptam cu nerabdare sa ne scrii la adresa alexandra.savencu@hpdi.ro sau sa ne suni la 0763647453!

 

*Banii pot fi donati in contul: RO33RZBR 0000 0600 1909 8808

Jucariile si obiectele pot fi aduse si trimise la sediul HPDI (Str. Mihail Petrini nr. 6, Sector 5, Bucuresti)

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?