Cum am descoperit cel mai frumos job din lume – HPDI

Cum am descoperit cel mai frumos job din lume

Poți să îți cauți job-ul care să îți placă sau poți să faci job-ul pe care îl ai să îți placă. Mulți dintre noi suntem afectați de bias-ul negativ, datorită căruia ne concentrăm atenția și energia asupra lucrurilor care nu ne plac la viața noastră, la locul de muncă, la noi sau la cei apropiați. A învăța să ne reantrenăm creierul pentru a observa pozitivitatea este un factor cheie în satisfacția profesională. Recunoștința și aprecierea față de ce avem în detrimentul căutării a ceea ce nu avem poate să ne îmbunătățească calitatea vieții spre cote maxime.

Iată un mic ghid despre cum poți exersa să iubești ceea ce faci:

1. Vizualizează imaginea de ansamblu

Cred că la nivel macro lumea e împărțită în 2 mari categorii: oameni care au idei și oameni care le implementează. Dacă nu vezi imaginea de ansamblu și cât de importantă este bucățica ta pentru obiectivul întregii organizații, poate că trebuie să te implici mai mult sau în locuri mai potrivite pentru tine. Crează-ți un obicei din a cere feedback continuu pentru a putea asimila perspective diferite.

2. Planifică-ți pauzele!

Dacă e nevoie, pune-ți un reminder, este important să le ai – pentru tine, pentru sănătatea ta. La începutul săptămânii, setează-ți pauzele în calendar și alege mici activități pe care le poți face în acel timp pentru a te dezvolta.

3. Fă-ți locul în care lucrezi plăcut ochiului și personalizat nevoilor tale

Știu că ai mai auzit asta însă, fie că lucrezi de acasă sau de la birou, spațiul în care lucrezi este vizorul spre disciplina ta mentală. Studiile sugerează că un spațiu organizat și curat are un impact puternic asupra productivității și, implicit, asupra stării de bine.

4. Ia în serios sarcinile complexe

Fă-le în perioada din zi în care te simți cel mai activ. Ușor de zis, greu de făcut, mai ales că amânarea lucrurilor de care ne este frică sau care nu ne motivează poate pune presiune pe noi. Îți propun să provoci setarea asta inițială și să vezi cât de mândru te poți simți după ce acel task greu de care te temeai este gata.

5. Ia-ți timp să îți cunoști colegii

Dacă ai ajuns la rândurile de aici, în mod sigur iubești dezvoltarea personală și nu îți este străină comunicarea empatică. Folosește-o din plin și pune întrebări. Ai fi surprins să realizezi cât de mult apropierea sinceră față de un coleg/ colegă poate crește recunoștința pentru locul de muncă pe care îl ai. Orice om din lumea asta știe ceva ce tu nu știi!

6. Ia-ți timp să descoperi scopul pentru care ești unde ești

Nu pune presiune să fie măreț; scopul tău este deja perfect fiindcă este al tău. Caută ancorele care te ajută în munca ta să evoluezi, să înveți, să avansezi în carieră, folosește-te de toate pârghiile pe care le poți găsi.

7. Apasă butonul de Upgrade pentru abilitățile pe care deja le ai

Caută persoanele/ spațiul/ locurile în care poți profita la maxim de ceea ce îți oferă organizația din care faci parte, pentru a te îmbunătății constant și continuu

8. Acceptă că nimic nu este perfect

Așa cum te accepți pe tine și pe cei la care ții cu toate imperfecțiunile lor, ia acest exemplu și pentru job-ul și mediul în care te afli.

Tu poți să cauți împlinire în exterior sau să înveți să fii recunoscător pentru ce ai deja în interior.

Zâmbește și inspiră fiecare oportunitate. 

2 Comments Cum am descoperit cel mai frumos job din lume

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Roberta Ioachim

    Foarte fain scris articolul Valentinei! Bravo! Pare o buna metoda de a imblanzi diversele conotatii mai putin fericite din job si de a iti concentra atentia pe ceva constructiv, pentru a percepe plus-valoarea lui.

  2. Daniel Balint

    Well said, Valentina!

Next Story
Roboții - viitorii lideri