De la EU POT la EU INTELEG – HPDI

De la EU POT la EU INTELEG

85840Sunt persoanele pe care le apreciem cel mai mult. Sunt acei oameni care, atunci cand intra dimineata in birou, aduc cu ei si un fel de stare de spirit pe care nu o poate explica nimeni.

Sunt liderii pe care noi ii acceptam constient si inconstient. Se pare ca acesti oameni detin un secret despre care noi nu stim prea multe. Un secret care iese la suprafata prin atitudinea, ideile si modul lor de a fi. Ce isi spun adevaratii lideri si cum se motiveaza ei pentru a putea, la randul lor, motiva pe altii?

1. Eu pot

Este dovedit faptul ca oamenii cu  increderea de sine crescuta sunt predispusi la a avea succes. Asta nu inseamna ca, daca intram in birou cu capul sus si debordand de incredere vom avea succesul garantat. Munca multa, seriozitatea si perseverenta sunt elemente fara de care nu vom ajunge niciodata acolo unde ne dorim.

2. Nu stiu totul

Acest gen de oameni “au mereu intrabarile la ei”. Nu se ascund sa intrebe atunci cand nu stiu si reusesc sa asculte toate parerile exprimate. Magia incepe abia dupa, atunci cand filtrul lor special intra in functiune si incepe sa sorteze informatiile pentru a gasi cele mai bune solutii.

3. Inteleg

Liderii inteleg. Analizeaza situatiile si isi dau seama ca fiecare dintre noi suntem unici si avem nevoi diferite. Din acest moment scopul lor este de a gasi oportunitatile potrivite pentru fiecare membru al echipei. Ei inteleg ca a dezvolta oameni insemna a avea succes.

Leadership-ul este un act bazat pe incredere iar liderii sunt persoanele care stiu sa gestioneze cel mai bine increderea. Pe cea pe care o arata, pe cea pe care o primesc dar mai ales pe cea pe care o acorda.

autor2

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?