De la idee la impact: Episodul 1 – HPDI

De la idee la impact: Episodul 1

Despre începuturi….

Toate începuturile sunt frumoase. Ba nu, toate începuturile sunt grele. Sau și mai bine: toate începuturile sunt grele si frumoase, deopotrivă…. Așa a fost și cu trainingurile remote….Dar alături de echipa NN am făcut ca începuturile să treacă de dificultăți și să se transforme în oportunități.

Am început seria webinariilor gratuite Learn Adapt Overcome după trei zile de la anunțarea lockdown-ului pandemic. În cele câteva zile de pregătire am schimbat metode, am testat instrumente și tehnici, pentru ca tranziția spre livrarea exclusiv online și audiența remote să fie una cât mai adaptativă. Dar dincolo de fricile inerente începuturilor, dincolo de entuziasmul experimentărilor, ca toate întâlnirile proaste, intalnirea cu izolarea a avut beneficii surprinzătoare. Nu am avut doar oportunitatea de a ne întâlni, în doar câteva săptămâni, cu mii de participanți, dar am și reușit prin susținere emoțională și conținut consistent, să fim alături de clienții și prietenii nostri  prin ceea ce știm să facem cel mai bine: traininguri, teambuildinguri și programe de învațare. De data aceasta, virtuale.

Despre distanțe…

”Viitorul tău este și al nostru”, enunță cu deschidere echipa NN iar în primăvara întâlnirii noastre, căutările simetrice legate de adaptarea la noile contexte, de generarea de soluții și de well being-ul emoțional al echipelor, ne-au adus mai aproape, unii de ceilalți. ”Totul începe cu tine, cu nevoile, visele și ambițiile tale” iar echipa NN a acționat congruent cu misiunea sa, atunci când într-o situație excepțională, de lockdown fizic și emoțional, de echipe aflate la distanță și mecanisme încă neclare, a decis să vină în întâmpinarea nevoilor membrilor ei cu sesiunile de training Efficient Remote Teams.

”Clienții noștri sunt un punct de referință în tot ceea ce facem” și tocmai în acest punct al valorilor comune, ne-am întâlnit pentru a deschide drumul colaborării. Împreună am identificat nevoi, am calibrat conținuturi, am adaptat mesaje și am experimentat instrumente de lucru. Am comunicat constant și eficient și ne-am ajustat agil, pe baza informațiilor specifice, la nevoile reciproce. Sesiunile demo au dat consistență, claritate și credibilitate trainingurilor remote, astfel încât ”croiala” să fie potrivită, prin formă și conținut, diferitelor niveluri de audiență. Trainerii au descoperit astfel că, deși constrânși să livreze online, pot crea dinamică, interactivitate, interes și pot menține vie plăcerea învățării participative. Iar participanții au fost surprinși să afle că, deși despărțiți de distanțe, pot păstra totuși spiritul de echipă, pot fi eficienți și implicați iar sesiunile de training virtual pot dobândi valențe, cel puțin la fel de interesante, ca cele fizice.

Despre reușite…

NN și HPDI au mers împreună pe drumul descoperirii și adaptării, încercând să gasească soluții și rute noi de navigare în vremuri tulburi, pline de incertitudini. Am schimbat, alături de NN, modele, practici și competente și am metamorfozat, prin tandemul colaborării, șocul inițial, în adaptare, reinventare și inovare. Succesul parteneriatului nostru, de la primele discuții și până la analiza feedback-urilor, a constat în adresarea si satisfacerea nevoilor participanților precum și calibrarea cerințele reciproce. Viitorul colaborării nostre poate fi anticipat prin dorința comună de a identifica soluții pentru provocările, tot mai complexe, ale lumii în care trăim. Iar cel mai bun mijloc de a prezice viitorul este de a-l crea împrună!

 

Am #crescut oameni alături de 79 de participanți, din care 28 de manageri, pe parcursul a 7 sesiuni, derulate în 6 zile de livrare cu module de câte 3 ore, ideale mediului online.

 

 

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?