Mall-ul dezvoltarii personale – HPDI

Mall-ul dezvoltarii personale

Fiecare dintre noi a fost la un moment dat in viata asta intr-un mall cautand ceva sau pur si simplu vizitand. Multi dintre noi au revenit, au revazut aceleasi vitrine si, uneori, aceleasi produse pe care le vazuse si la ultima vizita. Numai ca de data asta le cumpara. De ce? Om avea nevoie sau ni se pare ca ne pot ajuta cumva.

Majoritatea celor care citesc acest articol au o pagina de Facebook pe care intra sa mai afle stiri, sa mai posteze sau sa mai vada ce au facut prietenii. Se intampla uneori sa se loveasca de unele pagini de dezvoltare personala cu floricele si citate care li se par adevaruri universale.

In ambele situatii exista persoane care cumpara anumite produse doar pentru ca le-au vazut ca dadeau bine pe manechin si cand colo, in viata de zi cu zi nu le-au imbracat niciodata sau, daca au facut-o, nu li s-au potrivit, dar dadeau bine. Si exista persoane care vor da „like” sau „share” la o postare numa-numa sa mai prinda niste like-uri, sa vada alti oameni cum gandeste, fara ca acea postare sa insemne ceva.

Traim in epoca dezvoltarii personale. Ba parca miroase deja putin a naftalina si tindem catre altceva. Parca e deja prea mainstream. Si apare situatia in care te duci la un seminar de dezvoltare personala, citesti carti, te informezi, dar niciodata nu poti spune ca vei empatiza cu o persoana care si-a parasit locul de munca pentru ca nu mai suport sa fie tinta glumelor. Adica o poti face la nivel declarativ, pe Facebook. Doar pentru ca ai citit saptamana trecuta un articol despre asta, nu inseamna ca intelegi trairile acelei persoane.

Dus la nivel extrem, suntem expusi in fiecare zi la un mall plin cu vitrine ale dezvoltarii personale in care fiecare dintre noi este simplu trecator. Asta pana cand ni se rup pantalonii in genunchi si intram intr-un magazin pentru a cumpara ceva de care chiar avem nevoie. Fiecare dintre noi citeste carti, citate, poze de pe Facebook despre cum sa-ti traiesti viata, despre cum sa vezi in ziua de azi ultima zi. Dar stii cand o vom face cu adevarat? Abia atunci cand noi sau unul dintre cei apropiati noua se va lovi de „credeam ca nu mai apuc ziua de maine”. Abia atunci vom intelege profunzimea acestei idei. Pana atunci, vom spune ca si noi traim cu siguranta fiecare zi ca si cum ar fi ultima. In realitate, nu am fost pusi in situatia „ultimei zile”.

Si atunci, stii cum sa dai sens fiecarei vitrine din mall? Expunandu-te la experiente noi si invatand din ele in fiecare zi. Abia atunci vei putea sa dai sens citatelor, cartilor. Pentru ca vei simti un gol in stomac, un fior pe sira spinarii, o lacrima in ochi cand vei citi o carte care ilustreaza experiente prin care ai trecut si tu. Atunci vei putea da valoare cartilor si training-urilor de dezvoltare personala la care ai fost.

Pana atunci, poti sa iti notezi toate ideile pe care le intalnesti in mall. S-ar putea la un moment dat sa le poti atasat o emotie, o amintire sau o ancora puternica.

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?