Thinking like a leader – HPDI

Thinking like a leader

banner-articolDaca vrei ca organizatia ta sa fie lider in domeniul in care activezi atunci ai nevoie de lideri in toate nivelele si straturile ei. Usor de zis, greu de realizat.

Acum, este bine de stiut ca exista doua modalitati prin care poti sa faci acest lucru. Fie angajezi lideri deja formati care au capacitatea de a se adapta din mers si care, probabil, vor cere un salariu pe masura competentelor lor, fie creezi tu lideri prin stilul de management pe care il impui.

Chiar daca tu iti setezi ca obiectiv sa cresti mai multi lideri de-a lungul anului, adevarata provocare este de a-i incuraja pe oamenii din echipa ta sa faca acest pas.

Pentru a avea succes este important ca fiecare dintre oamenii cu care lucrezi sa fie in stare sa ia fraiele atunci cand este nevoie. Pentru asta insa, trebuie sa ii pregatesti. Nu toti avem aptitudini de leadership dobandite genetic, asa ca  poti ajuta prin programe de training care sa ofere cunostintele si instrumentele necesare dezvoltarii acestor calitati.

Leadership-ul este de multe ori situational. Asta inseamana ca tu ar trebui sa fii atent tot timpul la oamenii tai, la modul in care reactioneaza in diferite situatii si pe viitor sa le oferi oportunitatile potrivite. Nu toata lumea este confortabila in pozitia de lider. Poti sa incepi prin a oferi libertate deplina pe anumite sarcini, mai mici, crescand constant nivelul de responsabilitate si numarul de oameni pe care ii implica task-ul respectiv.

Lead by example. Esti liderul lor ceea ce inseamna ca esti modelul lor iar oamenii tai vor fi pe atat de buni pe cat esti tu. Nu exista mod mai bun de a-i incuraja sa fie lideri dacat a fi tu un lider bun. Incearca sa vorbesti cat se poate de mult cu ei, sa le dai sfaturi, sa faci coaching sau pur si simplu sa le asculti ideile.

Se spune ca cea mai importanta calitate a unui lider sunt oamenii pe care ii are langa el.  Arata-le cat de importanti sunt pentru tine si pentru ceea ce faceti impreuna, apreciaza-i ori de cate ori trebuie si fii suportul lor pentru momentul in care va veni oportunitatea de avansare. In final, succesul ti-l masori prin oamenii care s-au dezvoltat alaturi de tine.

autor2

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
Tu ce tip de lider ești?