Plasa de supermarket cu timp si amintiri – HPDI

Plasa de supermarket cu timp si amintiri

Vi s-a intamplat vreodata sa aveti un succes rasunator la birou, dar voi sa nu simtiti deloc bucuria aia pe care o resimteati cand luati un 10 la scoala?

Vi s-a intamplat vreodata sa va zambeasca cineva pe strada si sa va schimbe intreaga zi?

Asta suntem! Suntem oameni si reactionam mai degraba la sentimente decat la lucruri materiale. De ce muncim atat de mult? Pentru a plati cu timpul pe care il petrecem la birou experiente. Asta se traduce prin vacante, obiecte si alte lucruri materiale.

Si apoi mai este un tip de plata care se reduce la aceeasi unitate de masura: timp. Timpul pe care il petrecem cu cei care ne aduc bucurie, energie, incantare, motivare, toate acele sentimente pozitive pe care nu le vom gasi daca ne uitam numai la un teanc de bani platit prin timp.

Totul este timp si orice alegere facem se va reflecta in ce ne ramane la dispozitie pentru lucrurile care ne plac cu adevarat. Un citat despre care sigur ati auzit ne indeamna sa “Gasim un job care ne place si nu va trebui sa muncim o zi din viata”. Aceasta se refera fix la timpul pe care il donam pentru a cumpara experiente. Dar cum ar fi sa ai un job in care sa nu simti ca este un timp pe care il pierzi, ci il investesti pentru acele momente in care te incarci? Cum ar fi sa vii la birou fiind convins ca azi iti vei indeplini menirea? Si aici nu vorbesc despre scopul maret pe care suntem presati sa il gasim. Ci despre lucruri simple. A existat o perioada in care am crezut ca in alta viata am aranjat produsele in pungi in supermarket. Imi place la nebunie sa fac asta. Din pacate, la birou colegii mei nu vin pentru a face cumparaturi, asa ca am mai cautat, dar tot imi aranjez singura produsele in punga.

Va invitam intr-un articol anterior sa va intrebati care sunt lucrurile care va plac la voi insiva si care este magia voastra. Si va incurajam sa urmati aceasta magie, sa o impartasiti, sa o faceti lucrul care ii face pe cei din jur sa isi aminteasca de voi. In viata de zi cu zi suntem manageri, tehnicieni, IT-isti, specialisti. Dar putem adauga un plus de magie la orice job am avea. Eu fac marketing, un proces care implica analiza matematica si creativitate in acelasi loc. In acelasi timp dansez, cant si zambesc mereu. Asta este magia mea: zambesc si imprastii energie pozitiva in 5 directii. Asta ma face sa fiu diferita de cei din jur. Sigur ati mai intalnit oameni ca mine in jurul vostru. Cu toate acestea, nu inseamna ca nu asta mi-e menirea pe acest pamant. Asta fac cel mai bine, asta imi vine natural.

Cautati voi in interiorul vostru ceea ce va face speciali fata de majoritatea celor din jur. Atunci veti simti ca fiecare moment pe care il petreceti al birou, acasa, langa prieteni, la Administratia Fiscala, nu va fi un timp pierdut, singurul nerecuperabil. Atunci nu va veti trezi la 60 de ani ca o mare parte din viata ati pierdut-o la un job care nu va aducea satisfactii tocmai pentru ca nu v-ati aflat menirea pe pamant. Scopul vostru in viata poate fi atins in fiecare zi, indiferent de locul in care va aflati. Trebuie numai sa il descoperim si sa avem incredere in el. Atunci va fi momentul in care nu veti mai simti ca trebuie sa platiti cu un timp de constrangeri si “scarbici” (cum am mai auzit in cercul de prieteni), timpul pe care il veti petrece castigand experiente fericite.

Atunci veti plati cu timp propria mostenire spirituala.

 

Leave a Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Story
CUM ÎNVINGEM TENDINȚA SPRE NEGATIVITATE